English
New Link
Aktivnosti
O nama      Izložbe      Zbirke      Kontakt      Arhiva      Online zbirka
 
Prijava na mailing listu
e-mail *
Polja označena s (*) su obavezna.
 
Pretraživanje

 

MIJEŠALICA
 
Proljetni glazbeni ciklus u MMSU

 

miješalica.png

Muzej moderne i suvremene umjetnosti u suradnji s Jazz promotions Rijeka i Zoranom Majstorovićem organizira ciklus glazbenih programa - Miješalica. Miješalica će poslužiti za miješanje glazbenog, scenskog edukativnog i zabavnog sadržaja ali i za miješanje glazbenih žanrova.
 
Program:  
• Subota, 24. 2. 2018. u 20.30, MMSU - Charlie Jurković trio - Dark Moments – promocija novog albuma, ulaz slobodan 
• Subota, 3. 3. 2018., radionica u 18 sati, koncert u 20.30 sati, MMSU -  The Kandinsky Effect, ulaz slobodan 
• Petak, 20. 4. 2018. u 20 sati, klub TUNEL -  Rawish Monin i Val-Inc - Turning Jewels Into Water -  koncert + radionica  
• Ponedjeljak, 30. 4. 2018. u 20 sati, MMSU - obilježavanje Međunarodnog dana JAZZ-a uz koncert Up From The Skies, ulaz slobodan
 

Charlie Jurković trio
U želji da pokaže da domaća jazz scena ima sretnu i zdravu budućnost, gitarist Darko Jurković – Charlie, jedan od doajena hrvatskog jazza, odlučio je osnovati Trio čiju ritam sekciju sačinjavanu dva mlada vrhunska talenta naše glazbene scene, to su kontrabasist Zvonimir Šestak i bubnjar Janko Novoselić. Novina je da Darko svira dvije gitare istovremeno i ta posebnost daje triju puniji i bogatiji zvuk.
Nedavno je izašao prvi album koji nosi naslov „Dark Moments“ a snimljen je u listopadu 2017. u poznatom Studiju Moris u Zagrebu. Izdavač je SIPA Music iz Zagreba, a za distribuciju je zadužen Menart.  Na promotivnom koncertiu imat ćemo prilike ćuti nove skladbe Darka Jurkovića Charlia, obrade poznatih jazz i rock standarda.
 
The Kandinsky Effect
Prvobitno formiran kao projekt za kombiniranje elektroničke glazbe i jazz-a, The Kandinsky Effect  je kroz svojih deset godina odnjegovao zvuk koji je, glazbeno, teško usporediv s bilo čime na sceni. Na grupu su snažno utjecali umjetnici kao što su: Kneebody, Jaga Jazzist,  Bonobo, a utjecaju šarolikog glazbenog izričaja sastav može zahvaliti činjenici da je u sastavu svaki član ujedno i kompozitor koji skladanju prilazi iz različitog glazbenog pravca.
Članovi: Warren Walker, saksofon; Gael Petrina, bas; Caleb Dolister, bubnjevi
 
Rawish Monin i Val-Inc 
Turning Jewels Into Water je pojekt dvojice glazbenika (Rawish Monin i  Val Jeanty)  koji  zajedno istražuju mogućnosti novih tehnologija za stvaranje otvorene mješavine višestrukih elektronskih i akustičnih instrumenata, kao i svjetskih glazbenih tradicija od indijanskih, haićanskih, do sjevernoafričkih. 

Up From The Skies
Repertoar ovog trija sastoji se od originalnih kompozicija, slobodne improvizacije i skladbi velikana svjetske glazbe Jimi Hendrixa, a sama formacija trija je na neki način i homage sastavu Jimi Hendrix.
Članovi: Bruce Ditmas – bubanj, Zoran Majstorovic – električna gitara, Alvise Seggi – kontrabas

International Jazz Day obilježava se 30. travnja svake godine u više od 190 zemalja svijeta, a proglašen je od strane UNESCO-a na prijedlog SAD-a. Ideja "Međunarodnog dana jazz-a" je upoznati širu zajednicu sa podrijetlom jazza, sa umjetničkom formom jazza i sa njegovom važnosti kao sredstva spajanja i komunikacije među narodima i kulturama.
 

O organizatorima:
Jazz Promotions Rijeka je neformalna etiketa pod čijim imenom djeluje Sonir Srdoč.
Osnovna djelatnost JPR-a je promocija i produkcija koncerata sastava i pojedinaca koji šeću rubnim područjima jazza, ali i ne samo jazz-a i ne samo rubnim područjima.
Zoran Majstorović je glazbenik i kompozitor iz Rijeke.
 
Podrška: Grad Rijeka

Powered by iSite